Brick/fi

From WiiBrew
Jump to navigation Jump to search
Wii "brick"

Brick tarkoittaa sitä, että Wiitä ei välttämättä voi korjata - Wii:n elektroniikka toiminta on sama kuin tiilillä.'. Yksinkertaisesti sanottuna, täysin brickattu Wii-konsoli ei tee yhtään mitään. Termiä käytetään usein tilanteissa, joissa muutetaan järjestelmän firmwarea(ei tehdä mitään muutoksia Wiin laitteistoon) joka on aiheuttanut Wiin toimimattomuuden.

Eri tyyppisiä brickauksia

Full brick

Jos Wii on full-brickattu tulee Opera virheilmoitus, “warning” ruudun sijaan Wiin käynnistyksessä — Wii ei edes tarkista levyasemaa, tämä tarkoittaa sitä, että on mahdotonta korjata Wii:tä käyttäen ohjelmia, ellei sinulla ole Savemiitä autoboot levyllä.

Täysin brickattu Wii ei välttämättä piirrä näytölle mitään. Jotkin ovat korjattavissa Savemiitä käyttäen, jotkut eivät.

Semi-Brick

Semi-brickatussa Wiissä tulee pieni virheilmoitus System Menussa. Kun Wii on semi-brickattu, sillä ei voi mennä settings ruutuun. On olemassa "korjauslevyjä" tai "palautuslevujä" semi-brickatuille konsoleille, mutta ei Full-brickatuille.

Banner brickit tulevat asennetteassa WADin, jossa on virheellinen banneri (esim. Väärä kuvan koko). Tämän tyyppisessä tapauksessa Wii jäätyy "warning" ruudun jälkeen. Se saattaa myös näyttää "System Files are Corrupted" virheilmoituksen. Katso Wii Error Messages

Error 003 Brick

Katso Error 003

Välttäminen

  • Asenna vain päivityksiä, jotka ovat alueellesi tarkoitettuja!
  • Pelaa omalle alueellesi tarkoitettuja pelejä. Yleensä, pelejä tai käyttämällä Wii Menu-kanavia muista alueista ei pitäisi aiheuttaa ongelmia, mutta poikkeustapauksissa asia voi mennä vikaan. (Huomaa, että pelit ja kanavat muilta alueilta ei toimi ilman järjestelmän muutoksia.)
  • ÄLÄ POISTA kriittisiä järjestelmätiedostoja.
  • ÄLÄ ASENNA muokattuja versioita järjestelmätiedostoista, ellei sinulla ole todella hyvää syytä siihen.
  • ÄLÄ ASENNA epävirallisia kanavia ellei ne ole luotetusta lähteestä ja tarjoaa täyden toimivuuden. Muotovirheelliset kanavat (erityisesti banneri kohta) voi aiheuttaa järjestelmän kaatumisen käynnistyksessä. Ohjelmien käyttäminen muistikortilta on paljon turvallisempaa.
  • Varmista, että tiedät mitä olet tekemässä kun asennat/ajat homebrew-ohjelmia, varsinkin silloin kun banneri "Homebrew Dangerous if Misused" on ohjelman sivulla.
  • Ole erityisen varovainen ohjelmien tälläisten ohjelmien kanssa: AnyRegion Changer, Starfall, downgraders(Alentaa Wiisi version) ja kaikkien muiden ohjelmien kanssa, jotka ilmeisestikkin tekevät jotain järjestelmätiedostojen kanssa.
  • Älä sammuta Wiitä päivityksen tai asennuksen aikana, jotka käsittelevät järjestelmätiedostoja. Älä edes ukkosmyrskyn aikana.(? Ei varma suomennos)

Brickatun Wiin korjaus

Jos Wii brickkaantuu, voi olla mahdollista korjata se.

Käyttämällä korjauslevyä

Tämä vaatii modchipin ja/tai Starfall asennettuna, sillä vaikka Savemii olisikin, recovery tila normalisti käynnistää vain Nintendo korjauslevyjä. Starfallilla levyn tarkistus voidaan ohittaa; tämä mahdollistaa korjausohjelman ajamisen levykkeeltä modpiirillä . Jos sinulla ei ole modpiiriä, mutta sinulla on Twilight Hack tallennus Wiissä, sekä aito Twilight Princess levy, voit käyttää sitä ajamaan korjausohjelman myös.

(Starfall asennettuna, pidä Y painettuna käynnistääksesi levykkeen korjaustilassa.)

Käyttämällä Preloaderia

Tämä tapa ilmiselvästi tarvitsee Preloaderin asennettuna, ja säädetty käynnistämään jonkin muun kuin System Menun. Käynnistät vain korjausohjelman samalla tavalla kuin minkätahansa muunkin. Jos sinulla on preloader asennettuna, mutta se käynnistää suoraan System Menuun, koita painaa reset nappia pohjassa kun käynnistät Wiisi, muutaman sekunnin päästä Preloader valikko pitäisi ilmestyä.

Käyttämällä BootMiitä

Tämä tapa vaatii NAND varmuuskopion ENNEN kuin Wii brickkaantuu, joten on suositeltua ottaa varmuuskopio NAND:sta heti kun olet asentanut BootMiin. Jos asensit set boot2:sena niin yksinkertaisesti mene toiseen asetukseen ja valitse toisena oleva pikakuvake joka voi korjata Wiisi. Jos asensit sen osana IOSsia, silloin tarvitset preloaderin asennettuna. Mene HBC:hen preloaderilla, ja valitse "Launch BootMii" päävalikosta.

Käyttämällä NAND ohjelmoijaa

Tämä menetelmä edellyttää monen johdon juottamisen Wiin emolevyyn, jotta voisit käyttää NAND ohjelmoijaa / Infectus jolla voi kirjoittaa flashiin suoraan. Sinun täytyy tietää Wiisi NAND avaimet.

Postittamalla Nintendolle

Tämä vaihtoehto ei ole parhaimmista päistä Homebrewin käyttäjille, koska Nintendo todennäköisesti palauttaa eri konsolin, jossa henkilökohtaiset asetukset / VC ovat siirretty uuteen konsoliin sekä viimeisimmät päivitykset asennettuna.

Brickauksen syitä

Jokaiselle alueelle on oma System Menu versio (1-2). Esimerkiksi, 3.2 System Menu versio on saatavissa v.288 (NTSC/J), v.289 (NTSC/U), v.290 (PAL). Ainoa ero noille kolmelle on 2 eri tiedostoa — Pääsuoritustiedosto valikolle (.DOL-tiedosto, enemmän tai vähemmän) ja ARC-arkisto, joka sisältää pakattuja versioita HTML / kuva resursseja.

Tämä on hyvä ja hieno asia, mutta miksi laittaa ne erikseen nimettyihin hakemistoihin? (Esim. EU/EU/GER/Setup/ScreenSave.html)? Polku voisi olla aina sama, koska on eri tiedostot jokaiselle versiolle.

Jos on tietyt polut jokaiselle, missä grafiikka on, voisi luulla, että he ovat "hard-koodannut" polun koodiin, kuin osaksi koodia, eikös? Eivät ole...

Koodia on aika vaikea erottaa toisistaan, mutta näyttää siltä, että he yrittävät ottaa selville järjestelmän alueen "setting.txt" -tiedostosta, ja sitten rakentaa polku ladatakseen esimerkiksi näin: sprintf(filename, “html/%s2/iplsetting.ash/%s/%s/ENG/Setup/ScreenSave.html”, alue, alue, alue). Tämä on niin typerää, koska jos he olisivat kovakoodannut polun järjestelmä käynnistyisi hyvin.

Full-brick aiheutuu, kun SYSCONF puuttuu, on vioittunut, tai tila "uudelleenkonfigurointi" on päällä. Tämä yleensä tapahtuu tiettyjen päivitysten kanssa. Wii voisi yleensä näyttää asetukset ruudun käynnistyksessä, jotta voit muuttaa joitakin asetuksia, mutta koska se on rikki, päädyt Wiihin joka ei käynnisty.

Banner-brick aiheutuu, kun kanava asennetaan jossa on muotovirheellinen banneri (kuvake). Johtuu köyhästä virheen tarkistuksesta System Menussa, System Menu ei voi hallita korruptoitunutta banneria, joten se kaatuu ja luulee, että se on tiedosto korruptio.