Difference between revisions of "Twilight Hack/nl"

From WiiBrew
Jump to navigation Jump to search
m
 
(15 intermediate revisions by 7 users not shown)
Line 1: Line 1:
<metacafe>1160936/wiibrew_org_twilight_hack</metacafe><br>
+
[[File:TwilightHack_0.1beta1.png|right|Twilight Hack icon]]
[[Image:Chainloader.png|right|Chainloader Icon]]
 
  
De Twighight Hack is momenteel de enige bekende manier om op een onbewerkte wii homebrew te draaien in wii-modus.
+
De '''Twilight Hack''' is op het moment de veiligste manier om [[Homebrew]] op een Wii te laten draaien. Het werkt door een gehackte savegame van het spel The Legend of Zelda: Twilight Princess te laden. Die laad op zijn beurt weer een applicatie van een externe SD kaart. De Twilight Hack is gemaakt door [[Team Twiizers]].
  
Fanmail mag hier: [[Twiizers Fanmail]]
+
Twilight Hack 0.1beta1 werkt t/m [[System Menu 3.3|Systeem menu 3.3]], 0.1beta2 werkt met [[System Menu 3.4|Systeem Menu 3.4]]. De hack werkt niet met [[System Menu 4.0|Systeem Menu 4.0]]. Op die versie kan de [[Indiana Pwns]]-hack gebruikt worden.
  
 
== Download ==
 
== Download ==
* [http://hbc.hackmii.com/dist/twilight-hack-v0.1-beta1.zip version 0.1beta1 on hbc.hackmii.com]
+
* [http://hbc.hackmii.com/download hbc.hackmii.com]
 
 
== Veranderingen ==
 
===0.1beta1===
 
* de Twilight Hack is nu compatibel met versie 3.3 van het Wii Systeem Menu.
 
* verbetering van wideo instellingen (breedbeeld...).
 
* Niew icoon van drmr.
 
* kan boot.dol OF boot.elf laden.
 
* ???????
 
* vele, VELE bug fixes.
 
 
 
===0.1alpha3b===
 
* '''''Experimentele''''' versie met FAT32 ondersteuning.  Gebruik alléén deze versie als je een error krijgt bij het laden van boot.elf.
 
0.1alpha3b Mirrors: [http://chaoshq.de/~crediar/twilight-hack-v0.1-alpha3b.zip Mirror by chaoshq.de] &bull; [http://ostsoft.net/go/?to=wiidl&dl=2 Mirror by Oste Hovel] &bull; [http://otto888page.googlepages.com/twilight-hack-v0.1-alpha3b.zip Mirror by otto888]
 
 
 
===0.1alpha3a===
 
* Laad geckoloader code van USBGecko flash foutloos.
 
0.1alpha3a Mirrors: [http://chaoshq.de/~crediar/twilight-hack-v0.1-alpha3a.zip Mirror by chaoshq.de] &bull; [http://ostsoft.net/go/?to=wiidl&dl=1 Mirror by Oste Hovel] &bull; [http://otto888page.googlepages.com/twilight-hack-v0.1-alpha3a.zip Mirror by otto888]
 
 
 
===0.1alpha3===
 
* Ingebouwde SD slot ondersteuning; SDGecko slot ondersteuning is verwijderd.
 
* FAT16 ondersteuning; Het ELF bestand op je SD kaart moet de volgende naam hebben: "boot.elf".
 
* RZDJ ondersteuning.
 
* Ondersteuning voor Geckoloader stub is toegevoegd: als je een USBGecko hebt geinstalleerd en je het Geckoloader programma al in flash is geinstalleerd, dan probeert de Twilight Hack om uit die stub te laden als het geen SD kaart kan vinden.
 
  
 
== Homebrew applicaties ==
 
== Homebrew applicaties ==
Line 36: Line 12:
 
Bekijk de homebrew sectie: [[Homebrew]]
 
Bekijk de homebrew sectie: [[Homebrew]]
  
==Installatie==
+
== Installatie ==
 
Benodigdheden:
 
Benodigdheden:
* SD kaart geformateerd als FAT16 (Het kan zijn dat je op een Mac problemen krijgt als je een SD kaart als FAT16 wilt formatteren, doe dit dus ook op een Windows machine)
+
* SD-kaart geformateerd als FAT16 (Het kan zijn dat je op een Mac problemen krijgt als je een SD kaart als FAT16 wilt formatteren, doe dit dus ook op een Windows machine)
* SD card reader
+
* SD-kaartlezer
* The Legend of Zelda: Twilight Princess (minimaal 1x gespeeld + saved)
+
* The Legend of Zelda: Twilight Princess (minimaal 1x gespeeld + gesaved)
* (Optioneel) GameCube controller
+
* (Optioneel) Wii controller
 
* (Optioneel) USBGecko
 
* (Optioneel) USBGecko
  
 +
[[File:Twilight Serial.jpg|thumb|right|Inner disc circle with serial]]
 
In het zip bestand zitten verschillende savegame bestanden; je moet dus de juiste versie kiezen die overeenkomt met jou Zelda versie.
 
In het zip bestand zitten verschillende savegame bestanden; je moet dus de juiste versie kiezen die overeenkomt met jou Zelda versie.
 
Het makkelijkste om dit te controleren is door op de onderkant van de cd te kijken. Een van de volgende codes staat op jou Zelda game:
 
Het makkelijkste om dit te controleren is door op de onderkant van de cd te kijken. Een van de volgende codes staat op jou Zelda game:
Line 62: Line 39:
 
|}
 
|}
  
We beginnen met het formatteren van je SD kaart, selecteer FAT in Windows (FAT16). Als je de volgende foutmelding krijgt "FAT_ReadFile(boot.elf) failed with error -1" dan kan je het beste de SD kaart formateren met deze tool: [http://www.sdcard.org/about/downloads/ Official SD Card Format Tool]
+
We beginnen met het formatteren van je SD kaart. Selecteer FAT in Windows (FAT16). Als je de volgende foutmelding krijgt:
 
 
 
 
Maak een folder (indien deze nog niet bestaat) aan op je SD kaart genaamd "/private/wii/title/RZDx/". Verander "RZDx" met RZDE, RZDP of RZDJ (ligt er dus aan welke versie van Zelda je hebt. Als er al een bestand "data.bin" bestaat in deze map staat, dan kan je hier het beste een backup van maken (aangezien dit je savegame van Zelda is). Kopieer nu de Twilight Hack, de juiste versie, naar deze map en hernoem het naar "data.bin". Kopieer nu je [[homebrew]] bestand naar de root van je SD kaart en hernoem deze naar "boot.elf"
 
 
 
  
Steek de SD kaart in je Nintendo Wii en zet hem aan. Ga naar Wii Options --> Data Management --> Save Data --> Wii. Ga nu naar je Zelda savegame en klik hierop, klik daarna op "Erase" and klik op "Yes". Ga nu naar SD card en selecteer de "Twilight Hack" savegame (Wiibrew Loader). Klik op "copy" en nogmaals op "Yes". Ga nu terug naar het Wii scherm.
+
"FAT_ReadFile(boot.elf) failed with error -1"
  
 +
Dan kan je het beste de SD kaart formatteren met deze tool: [http://www.sdcard.org/about/downloads/ Official SD Card Format Tool]
  
Start het Zelda spel en laad savegame A. Als het spel geladen is dan kan je teruglopen of naar de man die voor je staat lopen (spreek de man aan).
 
  
Je .elf ([[homebrew]]) bestand zal nu geladen/geinstalleerd worden.
+
* Maak een folder (indien deze nog niet bestaat) aan op je SD kaart genaamd "/private/wii/title/RZDx/". Indien de map "private" al bestaat, hernoem je deze best naar "privateOLD", aangezien dit waarschijnlijk je echte savegame is. Maak hierna de structuur opnieuw.
 +
* Verander "RZDx" met RZDE voor de Amerikaanse versie, RZDP voor de Europese/Australische versie of RZDJ voor de Aziatische versie. Het ligt er dus aan welke versie van Zelda je hebt.
 +
* Kopieer nu de Twilight Hack, de juiste versie, naar deze map en hernoem het naar "data.bin". Kopieer nu je [[homebrew]] bestand naar de root van je SD kaart en hernoem deze naar "boot.elf" of "boot.dol" (afhankelijk van wat de bestandsextensie eerst was).
  
==Werking==
 
  
De Twilight Hack maakt gebruik van de naam van het paard 'Epona', deze wordt zo aangepast dat er een [http://nl.wikipedia.org/wiki/Bufferoverloop Bufferoverloop] ontstaat. Deze bufferoverloop ontstaat als je naar de man loopt en hem aanspreekt of als je terug loopt.
+
* Steek de SD kaart in je Nintendo Wii en zet hem aan.
 +
* Ga naar Wii-opties --> Geheugenbeheer --> Opgeslagen Spelegegevens --> Wii.
 +
* Ga nu naar je Zelda savegame en klik hierop, klik daarna op "Wissen" and klik op "Ja".
 +
* Ga nu naar SD card en selecteer de "Twilight Hack" savegame (Wiibrew Loader). Klik op "Kopiëren" en nogmaals op "Ja".
 +
* Ga nu terug naar het Wii hoofdscherm.
  
==Veelgestelde vragen==
 
  
* Wordt het interne SD slot ondersteund?
+
* Start het Zelda spel en laad savegame A.
::Ja.  
+
* Als het spel geladen is, kan je oftewel teruglopen, oftewel de man die voor je wat verderop staat aanspreken.
  
* Kan ik ook Gamecube homebrew laden?
+
Je .elf ([[homebrew]]) bestand zal nu geladen/geïnstalleerd worden.
::Nee.  
 
  
* Kan ik gebruik maken van doltool of dol2elf?
+
== Werking ==
::Nee, Deze tools kunnen het bestandsformaat wel aanpassen, maar deze veranderd niet de GameCube/Wii code.
 
  
 +
De Twilight Hack maakt gebruik van de naam van het paard 'Epona'. Deze wordt zo aangepast dat er een [http://nl.wikipedia.org/wiki/Bufferoverloop Bufferoverloop] ontstaat. Deze bufferoverloop ontstaat als je naar de man loopt en hem aanspreekt of als je terug loopt.
  
Meer veelgestelde vragen (in het Engels): [[Wiibrew FAQ]]
+
== FAQ ==
 +
Een uitgebreide FAQ is hier te lezen (in het Engels): [[Wiibrew FAQ]]
  
{{Languages}}
+
[[Category:Homebrew exploits]]

Latest revision as of 23:04, 2 July 2010

Twilight Hack icon

De Twilight Hack is op het moment de veiligste manier om Homebrew op een Wii te laten draaien. Het werkt door een gehackte savegame van het spel The Legend of Zelda: Twilight Princess te laden. Die laad op zijn beurt weer een applicatie van een externe SD kaart. De Twilight Hack is gemaakt door Team Twiizers.

Twilight Hack 0.1beta1 werkt t/m Systeem menu 3.3, 0.1beta2 werkt met Systeem Menu 3.4. De hack werkt niet met Systeem Menu 4.0. Op die versie kan de Indiana Pwns-hack gebruikt worden.

Download

Homebrew applicaties

Bekijk de homebrew sectie: Homebrew

Installatie

Benodigdheden:

 • SD-kaart geformateerd als FAT16 (Het kan zijn dat je op een Mac problemen krijgt als je een SD kaart als FAT16 wilt formatteren, doe dit dus ook op een Windows machine)
 • SD-kaartlezer
 • The Legend of Zelda: Twilight Princess (minimaal 1x gespeeld + gesaved)
 • (Optioneel) Wii controller
 • (Optioneel) USBGecko
Inner disc circle with serial

In het zip bestand zitten verschillende savegame bestanden; je moet dus de juiste versie kiezen die overeenkomt met jou Zelda versie. Het makkelijkste om dit te controleren is door op de onderkant van de cd te kijken. Een van de volgende codes staat op jou Zelda game:

Regio Tekst onderop de game Bestand
Europe/Australia RVL-RZDP-0A-0 JPN rzdp0.bin
Asia RVL-RZDJ-0A-0 JPN rzdj0.bin
America RVL-RZDE-0A-0 JPN rzde0.bin
America RVL-RZDE-0A-0 USA rzde0.bin
America RVL-RZDE-0A-2 USA rzde2.bin

We beginnen met het formatteren van je SD kaart. Selecteer FAT in Windows (FAT16). Als je de volgende foutmelding krijgt:

"FAT_ReadFile(boot.elf) failed with error -1"

Dan kan je het beste de SD kaart formatteren met deze tool: Official SD Card Format Tool


 • Maak een folder (indien deze nog niet bestaat) aan op je SD kaart genaamd "/private/wii/title/RZDx/". Indien de map "private" al bestaat, hernoem je deze best naar "privateOLD", aangezien dit waarschijnlijk je echte savegame is. Maak hierna de structuur opnieuw.
 • Verander "RZDx" met RZDE voor de Amerikaanse versie, RZDP voor de Europese/Australische versie of RZDJ voor de Aziatische versie. Het ligt er dus aan welke versie van Zelda je hebt.
 • Kopieer nu de Twilight Hack, de juiste versie, naar deze map en hernoem het naar "data.bin". Kopieer nu je homebrew bestand naar de root van je SD kaart en hernoem deze naar "boot.elf" of "boot.dol" (afhankelijk van wat de bestandsextensie eerst was).


 • Steek de SD kaart in je Nintendo Wii en zet hem aan.
 • Ga naar Wii-opties --> Geheugenbeheer --> Opgeslagen Spelegegevens --> Wii.
 • Ga nu naar je Zelda savegame en klik hierop, klik daarna op "Wissen" and klik op "Ja".
 • Ga nu naar SD card en selecteer de "Twilight Hack" savegame (Wiibrew Loader). Klik op "Kopiëren" en nogmaals op "Ja".
 • Ga nu terug naar het Wii hoofdscherm.


 • Start het Zelda spel en laad savegame A.
 • Als het spel geladen is, kan je oftewel teruglopen, oftewel de man die voor je wat verderop staat aanspreken.

Je .elf (homebrew) bestand zal nu geladen/geïnstalleerd worden.

Werking

De Twilight Hack maakt gebruik van de naam van het paard 'Epona'. Deze wordt zo aangepast dat er een Bufferoverloop ontstaat. Deze bufferoverloop ontstaat als je naar de man loopt en hem aanspreekt of als je terug loopt.

FAQ

Een uitgebreide FAQ is hier te lezen (in het Engels): Wiibrew FAQ