Difference between revisions of "BootMii/nl"

From WiiBrew
Jump to navigation Jump to search
(Wrong IOS number)
 
(6 intermediate revisions by 3 users not shown)
Line 1: Line 1:
{{Trans|Dutch|English}}
+
'''BootMii''' is een systeem gemaakt door [[Team Twiizers]] die je voledige controle geeft over de Wii. Al na 1 seconde dat je de wii opstart heb je al controle, zelfs voordat het [[System Menu|Systeem Menu]] word opgestart. Je hebt zelfs al controle voordat [[IOS]] is geladen.
  
'''BootMii''' is een systeem gemaakt door [[Team Twiizers]] die je voledige controle geeft over de Wii. Al na 1 seconde dat je de wii opstart heb je al controle, zelfs voordat het [[System_Menu|Systeem Menu]] word opgestart. Je hebt zelfs al controle voordat [[IOS]] is geladen.
+
== Profijt ==
 +
BootMii maakt het mogelijk om een Recovery mode op te starten als je wii is gebrickt, tot het direct opsarten van het [[Homebrew Channel]]. Bijvoorbeeld, als je het [[System Menu|Systeem Menu]] zo hebt gemodificeerd dat het niet meer werkt kan je met [[AnyRegion Changer]] het [[System Menu|Systeem Menu]] 3.2 opnieuw installeren. Helaas heb je daar [[IOS]] voor nodig, omdat [[libogc]] [[IOS]] nodig heeft. Misschien word er in de toekomst een Recovery applicatie gemaakt.
 +
 
 +
== Hoe het werkt ==
 +
Het BootMii Platform is een [[boot2]] hack, die word geladen door [[boot1]], die word geladen door [[boot0]]. [[boot0]] maakt deel uit van Hollywood en is read-only. [[boot1]] kan niet worden gemodificeerd. [[boot2]] is het eerste stuk code dat word geladen van het [[NAND]]. Dit betekent dat het gehacked kan worden. BootMii hackt de [[boot2]] bestanden, en kan direct apps van een SD kaart afspelen, voordat iets anders word geladen. Dit heeft als groot voorbeeld dat de wii unbrickable gemaakt kan worden (dat hij niet gebrickt kan worden) en zodat men kan voorkomen dat Nintendo de homebrew stopt via updates. De enige manier om Nintendo helemaal te stoppen met het blokeren van homebrew is om via BootMii de updates tegen te houden.
 +
 
 +
== Release datum ==
 +
Zoals je misschien al weet, is Bootmii nog niet gereleased. Het kan nog enkele maanden duren. Er is nog geen release datum geplant, dus '''STOOR TEAM TWIIZERS NIET (e.g. MARCAN, BUSHING, ETC.) OVER WANNEER HET GERELEASED WORD!''' BootMii zal worden gereleased als hij af is. Als het slecht word gemaakt kan het je Wii bricken. BootMii word grondig getest. Weet je nog hoelang het duurde om het [[Homebrew Channel|Homebrew Kanaal]] te maken? Ze gaan zelfs nog meer testen omdat ze zeker willen zijn dat het '''GEEN''' Wii's kan bricken.
 +
 
 +
== Mini ==
 +
'''Mini''' ('''M'''ini '''I'''s '''N'''ot '''I'''OS) is een "vervangende [[IOS]]" die bij BootMii zal worden geinclude. Het werkt ongeveer als IOS maar dan beter en sneller.
 +
 
 +
== De nieuwe boot1 ==
 +
Nintendo heeft een nieuwe versie van [[Boot1]] gereleased, die bootmii niet meer laat werken via [[Boot2]] . Gellukig kan BootMii ook worden gebruikt als een vervangende IOS of als een aparte IOS ([[IOS254]]). Bekijk meer op [http://hackmii.com/2009/02/bootmii-and-the-new-boot1/ Hackmii]. Omdat boot1 niet geupdate kan worden zijn de consoles die voor de update zijn gemaakt veilig. Ongeveer 10% van de gemaakte wii's heeft de nieuwe boot1.
 +
 
 +
== Video ==
 +
Dit is een video van Marcan die BootMii demonstreert. Dit is een zeer oude versie van BootMii. Bekijk de video desciptie over welke Hardware Marcan gebruikt.
 +
<youtube>9oAQ9i4FMeg</youtube>
 +
 
 +
== Links ==
 +
* http://www.hackmii.com/
  
==Profijt==
+
[[Category:Dutch pages]]
BootMii maakt het mogelijk om een Recovery mode op te starten als je wii is gebrickt, tot het direct opsarten van het [[Homebrew Channel]]. Bijvoorbeeld, als je het [[System Menu|Systeem Menu]] zo hebt gemodificeerd dat het niet meer werkt kan je met [[AnyRegion Changer]] het [[System Menu|Systeem Menu]] 3.2 opnieuw installeren. Helaas heb je daar [[IOS]] voor nodig, omdat [[libogc]] [[IOS]] nodig heeft. Misschien word er in de toekomst een Recovery applicatie gemaakt.
 

Latest revision as of 22:11, 7 May 2021

BootMii is een systeem gemaakt door Team Twiizers die je voledige controle geeft over de Wii. Al na 1 seconde dat je de wii opstart heb je al controle, zelfs voordat het Systeem Menu word opgestart. Je hebt zelfs al controle voordat IOS is geladen.

Profijt

BootMii maakt het mogelijk om een Recovery mode op te starten als je wii is gebrickt, tot het direct opsarten van het Homebrew Channel. Bijvoorbeeld, als je het Systeem Menu zo hebt gemodificeerd dat het niet meer werkt kan je met AnyRegion Changer het Systeem Menu 3.2 opnieuw installeren. Helaas heb je daar IOS voor nodig, omdat libogc IOS nodig heeft. Misschien word er in de toekomst een Recovery applicatie gemaakt.

Hoe het werkt

Het BootMii Platform is een boot2 hack, die word geladen door boot1, die word geladen door boot0. boot0 maakt deel uit van Hollywood en is read-only. boot1 kan niet worden gemodificeerd. boot2 is het eerste stuk code dat word geladen van het NAND. Dit betekent dat het gehacked kan worden. BootMii hackt de boot2 bestanden, en kan direct apps van een SD kaart afspelen, voordat iets anders word geladen. Dit heeft als groot voorbeeld dat de wii unbrickable gemaakt kan worden (dat hij niet gebrickt kan worden) en zodat men kan voorkomen dat Nintendo de homebrew stopt via updates. De enige manier om Nintendo helemaal te stoppen met het blokeren van homebrew is om via BootMii de updates tegen te houden.

Release datum

Zoals je misschien al weet, is Bootmii nog niet gereleased. Het kan nog enkele maanden duren. Er is nog geen release datum geplant, dus STOOR TEAM TWIIZERS NIET (e.g. MARCAN, BUSHING, ETC.) OVER WANNEER HET GERELEASED WORD! BootMii zal worden gereleased als hij af is. Als het slecht word gemaakt kan het je Wii bricken. BootMii word grondig getest. Weet je nog hoelang het duurde om het Homebrew Kanaal te maken? Ze gaan zelfs nog meer testen omdat ze zeker willen zijn dat het GEEN Wii's kan bricken.

Mini

Mini (Mini Is Not IOS) is een "vervangende IOS" die bij BootMii zal worden geinclude. Het werkt ongeveer als IOS maar dan beter en sneller.

De nieuwe boot1

Nintendo heeft een nieuwe versie van Boot1 gereleased, die bootmii niet meer laat werken via Boot2 . Gellukig kan BootMii ook worden gebruikt als een vervangende IOS of als een aparte IOS (IOS254). Bekijk meer op Hackmii. Omdat boot1 niet geupdate kan worden zijn de consoles die voor de update zijn gemaakt veilig. Ongeveer 10% van de gemaakte wii's heeft de nieuwe boot1.

Video

Dit is een video van Marcan die BootMii demonstreert. Dit is een zeer oude versie van BootMii. Bekijk de video desciptie over welke Hardware Marcan gebruikt.

Links